schoolontbijt

Schoolontbijt
In deze tijden waarin alle prijzen zo enorm gestegen zijn en waar de energiekosten de pan uit rijzen, hebben we gezien hoe ouders worstelen om rond te komen. We hebben gezien dat hierdoor een aantal kinderen zonder ontbijt naar school kwamen. We weten dat dat voor ouders heel pijlijk is en daarom hebben we besloten om iedere dag ontbijt klaar te maken voor alle kinderen die daar behoefte aan hebben.
Iedere ochtend wordt voor iedere klas een hoeveel boterhammen belegd en is er melk voor kinderen die daar zin in hebben. Het aantal boterhammen wat klaar gemaakt wordt is aangepast aan het aantal kinderen in de groep en wie daarvan gebruik maakt. 
Toen we ermee startten was het aantal kinderen wat nog moest eten nog klein, in de tussentijd is het aantal fors gestegen. Wat heel fijn is, want dan weten we in ieder geval zeker dat iedereen met een volle maag aan de dag begint en dat het leren niet gehinderd wordt door honger.
Ook wanneer kinderen gedurende dag nog trek hebben of geen brood voor de lunch mee heeft, kunnen ze nog boterhammen klaar maken.
Cookie instellingen